Hotel Bristol

Sagrađen 1912. godine, u duhu klasicizma, kao zgrada osiguravajućeg i kreditnog društva Beogradske zadruge, po planovima arh. Nikole Nestorovića. Objekat je spomenik kulture pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda.

Hotel „Bristol“ ** je jedan od najstarijih beogradskih hotela, svojevremeno centar mondenskog života i destinacija na glasu kako u Kraljevini Srbiji tako i u obližnjoj Austrougarskoj monarhiji. Danas predstavlja dah starog Beograda u živopisnom ambijentu Savamale, neposredno do železničke i autobuske stanice, 11 km od aerodroma, u srcu projektovane poslovno – turističke zone.

Kapaciteti

63 smeštajne jedinice – 52 sobe: 3 trokrevetne, 39 dvokrevetnih I 10 jednokrevetnih, 11 apartmana: 5 manjih, 3 veća, 2 luks i 1 tzv. zlatni (“Rokfelerov”) apartman (sve sobe imaju telefon i priključak kablovske TV sa 60 kanala), recepciju sa telefonskom centralom, aperitiv – bar, dva restorana nacionalne kuhinje sa ukupno 250 mesta, pivnicu sa 40 mesta i malim salonom sa 55 mesta, poslastičarnicu, perionicu veša koja radi za potrebe hotela, ostalih objekata VU “Dedinje” kao i za treća lica.

Ishrana na radnom mestu

Adresa: Karađorđeva 50, Beograd
Telefon: 011/2622-128
Fax: 011/3037-161
Email: bristol@vudedinje.com

Galerija fotografija

Važni linkovi

Ministarstvo odbrane
Univerzitet odbrane Vojna akademija
Vojska Srbije Medija centar Odbrana